pátek 15. července 2016

Dívčí kapsář na tábor (Girl's organizer for a summer camp)

Letos poprvé vyrazí na tábor i naše princezna. Holky a kluci jezdí na skautský tábor zvlášť, první odjíždí, když druzí přijedou. Takže potřebujeme všechno vybavení dvakrát (za dva roky bude hůř :o)

Loni se osvědčil kapsář z kočárkoviny, který si syn zavěsil na špagát v teepee pomocí tatínkova vynálezu skládajícího se ze dvou tlustých drátů a tenkého horolezeckého lanka. Letošní model je velmi podobný. Jeden drát v tunelu dole, druhý s očky na špagát v tunelu nahoře.


Tuto krásnou kočárkovinu jsem původně koupila dceři na nějakou taštičku, ale nebyl čas a kapacita. Tak je z ní hold kapsář...

Tentokrát jsem udělala jen 4 kapsy místo pěti, na kartáček, pastu, hřeben, krém a repelent to v pohodě stačí.

Kapsář, jako vše, by měl být podepsaný. Nepředpokládám, že by někdo někdy měl stejný :o) Fixou na textil to vidět nebylo, tak posloužil zbyteček lemgumky...


Oproti synovu je tam navíc "sponkovník". Když jsem vyhazovala odstřižky kočárkoviny do koše, které byly ve tvaru kladiva, vrátila jsem se ke stroji a sponkovník dodělala :o)
Dolní část "kladiva" je asi z 6 vrstev látky, takže to docela drží, ale jde to lehce jednou rukou ohnout a gumičky sundat, dá se použít i  na sponky.


Vypadá to docela funkčně, asi by se hodil i jeden na doma...


V den odjezdu pěkně lilo, tak jsme aspoň zjistily, že loňské šedé softshellky jsou fakt krátké a na tábor budou muset je kočičky...
Je z ní tak trochu fialka, ale co už člověk za minutu dvanáct nadělá, aspoň se neztratí a snad se počasí brzy zlepší, oblečení na lepší počasí už má barvy o dost přírodnější :o)


Snad premiéra dopadne dobře a princezna si to ve zdraví a spokojenosti pěkně užije...

2 komentáře:

  1. Nejvíc oceňuji ten nápad "s kladivem":-) Musím uložit do paměti, mohl by se za čas hodit:-) Přejeme skautce krásné počasí!

    OdpovědětVymazat